IAVRPT Symbosium Knoxville, TN,USA 30.7-3.8 2018

Olen käynyt usein kansainvälisissä täydennyskoulutuksissa. Tällä kerralla kohteena oli IAVRPT (International Association of Veterinary Rehabilitation and Physical Therapy) kansainvälinen Symbosium, joka järjestettiin 10. kerran. Paikkana toimi toista kertaa Knoxville Tennessen osavaltiossa USA:ssa. Aiheet olivat nyt urheilukoiran ja -hevosen kuntoutuksessa ja suorituskyvyn ylläpitämisessä. Todella mielenkiintoinen tietopaketti!

Pitkät lennot sujui hyvin, menomatka kesti 23h ja paluu 17h. Helsingistä lähdettyäni ensimmäinen vaihto oli jo Tukholmassa. Sieltä kone lähti pari tuntia myöhässä kohti New Yorkia, hieman jännitti, ehdinkö Knoxvillen koneeseen, koska aika koneen vaihtamiseen supistui 4 tunnista 2 tuntiin. Onneksi Newarkin kenttä on pieni, passin tarkistus ja matkatavaroiden tullaaminen kesti vain tunnin. Kotimatkalla koneen vaihto tapahtui Chicagon O’haran kentällä. USA:sta pois lähteminen sujuu nopeasti tuon kentän kautta. Maahan tullessa kannattaa varautua jonottamaan pitkiä aikoja.

kuvia Knoxvillestä. Edellisellä kerralla kun kävin täällä kaupungin keskusta oli aivan tyhjä. Nyt sieltä löytyi mukava tori jonka ympärillä oli pieniä kauppoja ja ravintoloita. Viikonloppuisin paikalliset maanviljelijät tulivat myymään tuotteitaan.

Koulutus alkoi päivän mittaisella 2018 World Veterinary Rehabilitation Summitilla. Tämän jälkeen alkoi varsinainen Symbosium. Ensimmäiset aiheet käsittelivät kardiovaskulaarisia parametrejä. Michael S. Davis:n aiheena oli: Cardiovascular Conditioning and Deconditioning in Athletic Dogs. Anna Firshman luennon aiheena oli: The Effect Of Training on the Equine Cardiovascular System. Tämän jälkeen jatkettiin neuromiskulaarisella ja proprioseptiikan harjoittelulla. Ravitsemusluennot olivat myös mielenkiintoisia. Näiden jälkeen ohjelmassa oli eri lajien kuormittavuudesta ja biomekaniikasta tiivistä tietoa. Kuormitusongelmien jälkeen aiheena oli miten ennaltaehkäistä vaivoja ja jos niitä traumoja sittenkin tulee niin miten niitä kuntoutetaan. Erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus!!! Jokaisella luennoitsijalla oli omasta aiheestaan aikaa kertoa 45 min. Mielestäni tämä ei aina riittänyt. Minulla nälkä kasvoi syödessäni eli tuliaisena kotiin lisää luettavaa ja mielenkiintoisia webinaareja!

Viimeisenä päivänä vierailimme Tennessen Yliopiston eläinsairaalassa, kuvat puhukoon puolestaan… ensimmäiseksi mentiin huoneeseen jonka nimi oli Big Cat Room, ajattelin että se on iso huone missä on paljon kissoja… sehän olikin huone isoille kissoille! Hoitavat siellä viikottain tiikereitä ja muitakin eläintarhan kissaeläimiä.

2 vastausta artikkeliin “IAVRPT Symbosium Knoxville, TN,USA 30.7-3.8 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s